تخطى إلى المحتوى

Türkiye’deki Suriyeliler Türklere önemli bir mesaj verme çabasında

Medyada olay yaratan Taksim’de yılbaşını kutlayan Suriyeliler hakkında:

Öncellikle Kuran’ı Kerim’in ayetlerinden yola çıkarak konuşmak istiyorum çünkü eleştirenler dini açıdan eleştiriyor.

Yüce Rabbimiz Kuran’ı Kerim’de buyuruyor ki:

(Eğer Rabbin dileseydi, yeryüzünde kim varsa hepsi toptan iman ederlerdi. O halde insanları hep mümin olsunlar diye sen mi zorlayacaksın) “Yunus/99”

(Eğer Rabbin dileseydi elbette bütün insanları tek bir ümmet yapardı) “Hud/118”

(Dinde zorlama yoktur) “Bakara/256”

(Ve de ki: O hak Rabbimizdendir. Artık dileyen iman etsin, dileyen inkar etsin) “Kehf/29”

Öyleyse insanların yılbaşı kutlaması, bana zarar vermediği sürece, beni ilgilendirmiyor. Milletin zoruna gitmesine de anlamı veremiyorum.

Korkak Suriyeliler savaştan neden mi kaçtı?!

Bugün Suriye’de yaşanan savaşın başlangıcında, Suriye Halkı’nın Esad rejimine karşı başlatığı barışçıl bir devrim vardı.

15/03/2011 tarihi, yani devrimin başladığı tarihten itibaren, Esadın mezhepçi milisleri, Suriye halkına karşı güç kullanmıştır yüzbinlerce insan acımasızca öldürmüştür. Gitgide artan katliamlara rağmen Suriye Halkı devriminden vazgeçmeyip aşırı sınırlı imkanlarla 2013 yılının sonlarına doğru Suriye toprağının 80%ini Esadın mezhepçi milislerinden özgürleştirmişti.

Peki 3 yıldır Esadın mezhepçi milislerinin katliamlarına dayanıp devrimini sürdüren Suriye Halkı ne zaman ve niçin Türkiye’ye gelmeye başladı?!

2014 yılında (Suriyelilerin Türkiye’e akımının ciddi bir şekilde başladığı yıl) Esad rejimini kurtarma amaçlı Rusya, Iran, Irak, Lübnan IŞID ve başka şer hükümet ve örgütlerinin müdahalesi ile birlikte, Suriye devrimi veya Suriye’deki halk ile hükümet arasındaki çatışma, Suriye Halkı’na yönelik âdeta feci katliamlara dönüştü.

Suriye’de 2011 yılından bu yana yaklaşık olarak 1 milyon insan canını kaybetti, 10 milyondan fazla insan ülkesini terk etmek zorunda kaldı, milyonlarca kişi yaralı ve esir düştü.

Peki Suriyeliler dediğiniz gibi korkak oldukları için savaştan kaçmış olsalar, neden 2014’e kadar beklediler kaçmak için?! Savaş 2011 yılında başlamıştı ya!!

Sonuç olarak, 2014 yılından itibaren Suriye’de savaş kalmamıştır. Silahsız bir halk tüm dünyanın gözü önünde yok ediliyor. Suriye’de olup biten bu!!

Biz olsaydık savaşır kaçmazdık diyenlere:

Yine size 2011-2014 yılları arasında Suriyelilerin Suriye’de durup savaştıkları, ancak 2014 yılında savaş savaş olmasından çıktığında, bin bir yabancı ordu Suriye’ye girdiğinde, Suriyeliler başkaları tarafından kullanılmaya başlandığında “kaçtığımız” muhabbetini tekrarlayıp durmayayım.

Allah kimseyi imtihanımıza benzer bir imtihanla imtihan etmesin ama büyük konuşanlar bundan sakınmalıdır.

Suriyelilerin Taksim’de Suriye bayrağını açmaları hakkında:

Bir insanın ülkesinin bayrağını dünyanın herhangi bir yerinde açması kişisel özgürlüğe dahildir.
Almanya’daki Türklere aynı şey yapıldığını düşünün! Almanların Türk bayrağının açılmasını yasakladığını düşünün! Hoşunuza gider miydi?! Sanmıyorum…

Ama Suriyelilerin özgürlüğünün sınırlanması gerektiğine inanıyorsanız orası ayrı!! O zaman baştan ülkeye almayacaktınız!! Savaş uçaklarının ateşleri ve sınırların telleri gibi net bir cani olacaktınız o zaman!! diyeceğiz size.

Son olarak (ben işimi Allah’a havale ediyorum. Şüphesiz Allah, kullarını görür, gözetir) diyorum. Yarın öbür gün Allahın huzuruna çıkarıldığımızda kimse ”bilmiyorduk Allahım.. Bu açıdan düşünmemiştik Allahım” demesin diye anlattım bütün bunları. Allah’a emanet olunuz.

الترجمة العربية